Bună ziua dragi prieteni și bine ați venit la Pastila de (Soft) Transport!

Tema de astăzi este: VALABILITATEA ASIGURĂRILOR CMR.

Cum arată o asigurare CMR? Probabil știți deja, ați mai văzut cum arată o asigurare CMR globală (la nivel de companie), sau o asigurare CMR pentru un anumit camion sau trailer. Cu toții știm că ele acoperă riscul cu privire la marfa transportată, risc stabilit în conformitate cu Convenția CMR.

Ce este bine totuși de subliniat este că valoarea lor NU este valoarea de achiziție a unei astfel de polițe!

Acesta este prețul pe care noi îl plătim. Valoarea asigurării CMR este dată de valoarea mărfii pe care noi o transportăm la un moment dat și care din cauza unui accident sau din diverse alte motive poate fi deteriorată, pierdută, furată, etc.

Acest gen de hârtie, polița asigurării CMR, poate valora, de exemplu, cât nivelul răspunderii noastre ca și transportator, până la 20 tone înmulțit cu aproximativ 10 euro/kg, asta înseamnă 200.000 euro.

Deci, o groază de bani! De aceea e foarte important ca tranportator să fii acoperit, asigurarea CMR să fie valabilă.

În aplicația Soft-Transport asigurările CMR sunt tratate corespunzător importanței lor!

Să începem cu asigurările CMR pe un anumit camion. Ca să verific valabilitatățile unor acte ale camionului, printre care și Valabilitatea Asigurărilor CMR există pagina Valabilitate Acte Camion, unde pot să caut pe un anumit interval de timp și să văd ce anume este expirat sau urmează să expire.

Această pagină stă de obicei la dispoziția șefului de autocoloană sau a celui care se ocupă de parcul auto indiferent cum l-ați numit.

Personal consider, chiar dacă responsabilitatea este a acestei persoane, nu este deloc rău ca mai mulți ochi să stea pe aceste valabilități! De ce nu și dispecerii ? Ei operează camioanele pe o bază zilnică și indiferent unde ar naviga în aplicație, oriunde apare un număr de înmatriculare, făcând click pe el, se afișează fișa camionului.

Această fișă, pe lângă detaliile tehnice ale camionului are și o rubrică pentru Valabilități Asigurare CMR.

Pe lângă dispecerii care operează camioanele, o privire peste valabilități asigurare CMR ar trebui să arunce și persoana care întocmește asigurările, sau mai bine zis, cea care ține legătura cu asiguratorii .

Pentru acest scop persoana respectivă poate folosi o pagină, numită Situație Curentă Comenzi, care este o situație de sinteză cu Statusul Comenzilor la un moment dat.

Ce este de reținut și ce urmărește acea persoană care se ocupă de asigurări este că fiecare comandă să fie asigurată din punct de vedere al riscului mărfii.

Asigurarea poate să fie prin intermediul clientului, printr-o poliță globală sau printr-o poliță pe un anumit camion sau remorcă. Este important ca măcar unul din aceste trei elemente să aibă acoperire printr-o poliță de asigurare CMR valabilă, adică în limbajul Soft-Transport să apară subliniate.

Dacă stai cu mouse-ul pe numărul de camion subliniat, ți se va afișa un mic tool tip pe care scrie data valabilității Poliței de Asigurare CMR. La fel și pentru remorci.

Putem să avem și de la client o Extra Asigurare, astfel încât dacă stai cu mouse-ul pe Clientul subliniat, se afișeaza informațiile despre extra asigurare.

Atunci când o poliță nu mai este valabilă, îți va apărea un semn de exclamare pe această Situație de Dimineață sau Situație Curentă Camioane.

Acest lucru este valabil și pentru camioanele sau remorcile subcontractorilor!

Dar, zic eu, nu strică încă și mai mulți ochi vigilenți!!!

Astfel încât, oricine din firmă de la secretară la manager intră în Soft-Transport îi va apărea o fereastră pop-up de avertizări cu privire la expirările Valabilităților pentru camioane, remorci și personal.

Valabilitatea CMR se regăsește și în această fereastră pop-up de avertizări.

Lăsând de o parte Soft-Transport, ce avem noi de făcut ca manageri de transport ?

Din când în când, să ne exercităm puterea de a controla, înainte ca să bubuie sau să crape ceva, iar pentru asta nu avem nevoie de niște arme speciale. Pe masă trebuie să aveți niște hârtiuțe adezive și un marker.

Eu am scris deja pe un bilet : Asigurare CMR, pot să pun și o dată, un nume. La mine este Aurelia.. Vă invit și pe dumneavoastră să o faceți!

Vă rog să înmânați acest bilet persoanei pe care dumneavoastră o considerați răspunzătoare de Asigurările CMR cerându-i să vă prezinte un raport cu privire la valabilitățile acestora.

Spor la treabă și multă sănătate vă doresc!

Link-ul cu înregistrarea video a Pastilei:

https://youtu.be/UYP1wzK1iAg

Introduceţi un comentariu