Bună ziua dragi prieteni și bine ați revenit la Pastila de (Soft) Transport!

Tema de astăzi: Telematics - Inregistrarea Pozitiei Curente a camionului in comanda.

Vă voi prezenta o metodă de a înregistra poziția curentă a unui camion, într-un mod oarecum automat, folosind soluțiile telematice care se află la bordul acelui camion, interfațate cu aplicația Soft Transport.

În aplicația Soft Transport, din contul unui dispecer, din rubrica ''Comandă'', pe care am deschis-o putem vedea ecranul așa cum îl văd dispecerii care lucrează în aplicație, partea de sus este un rezumat al comenzilor, în timp ce partea de jos a monitorului, indică conținutul și punctele care fac parte din comanda selectata ( marcata cu galben).

În această comandă aș vrea să adaug o poziție între liniile comenzii; o poziție care să reprezinte un indiciu atât din punct de vedere al timpului cât și al distantei, o linie de demarcatie în ceea ce privește executia comenzii.

Avem posibilitatea de a înregistra această poziție manual folosind butonul de adăugare a unui nou punct tip ''Poziție'' introducand apoi manual localitatea si data aferenta.

Insa, mai simplu, este sa folosesc un buton de interogare a pozitiei folosind sistemul telematic.

Pot înregistra această poziție apăsând pe butonul aferent astfel se deschide o mică fereastră care ne întreabă ''Înregistrați o poziție nouă cu datele următoare: data, țara, denumire oraș, cod poștal?'', dăm click pe Ok.

Pagina comenzii se va actualiza automat cu poziția nou introdusă, aceasta fiind marcată cu o dungă verde ceea ce în limbajul Soft Transport înseamnă linia de demarcație până la care comanda noastră a fost îndeplinită.

De mentionat ca, atunci când localitatea respectivă nu o avem inregistrata în baza de date, programul o înregistrează automat folosind codul poștal și denumirea localității furmizate de Google.

După cum vedeți este o procedură destul de rapidă și extrem de utilă, mai ales atunci când vrem să generăm o situație a tuturor comenzilor care sunt alocate flotei noastre auto.

Aceste poziții înregistrate în comandă spun extrem de mult și ajută programul să poată face acele Situații ale Prezentului, situații de sinteză care pot fi trimise la nevoie clientului și, cu siguranță, de care managerii și dispecerii beneficiază de asemenea.

Iata si provocarea pe care v-o lansez:

  • Cum și unde înregistrati poziția curentă a unui camion în firma dumneavoastra?

Va doresc mult succes, multă sănătate în viața de zi cu zi și în transport.

Link-ul cu inregistrarea emisiunii:

https://youtu.be/oeq1UkJWXYQ

Introduceţi un comentariu